Verdickt & Verdickt
Verdickt & Verdickt

dinsdag 05.11.13 om 20h00
Bollingstraat 1
8900 Ieper

Kazematten

Verdickt en Verdickt architecten, twee broers, twee jonge Antwerpse architecten, een succesvol architectenduo... Publicaties over hun werk en hun bureau zijn verschenen in tientallen boeken, tijdschriften, kranten... Zij zijn de sprekers voor het vierde architectuurcafé dat begin november door de KBKW wordt georganiseerd.

Met de herbestemming van de Antwerpse suikernatie tot woon-en werkerf kreeg het bureau grote Belgische aandacht en werden ze verschillende malen genomineerde en laureaat van verschillende prijzen waaronder de 'Monumenten- en welstandsprijs Stad Antwerpen'. De welbekende WDT-loods park spoor noord, waarmee ze in 2013 een nominatie voor de Mies van der Rohe award in de wacht sleepten, is vermoedelijk zelf nog gekender.

Hun ontwerpmethodiek is gebaseerd op de interactie met de bouwheer, de overgebleven sporen uit het verleden, het streven naar duurzaamheid... Beide heren komen u op dinsdag 5 november aanstaande te woord staan en enkele van hun bekendste, recentste en meest spraakmakende projecten aan u voorstellen.

Deze vierde editie van het architectuurcafé vindt plaats in de Kazematten te Ieper. Dit is renovatieproject van de hand van Govaert & Vanhoutte architecten. Zij hebben dit project, als sprekers op het vorige architectuurcafé, aan u voorgesteld. Wij zijn ervan overtuigd dat de aanwezigen van toen deze unieke locatie zeker in het echt zullen willen ervaren.

De lezing start om 20u. Na de lezing zorgen wij zoals steeds voor een kleine versnapering tijdens het keuvelen aan de bar.

Info omtrent het bureau Verdickt & Verdickt Architecten en projecten kan u raadplegen op hun website 'verdicktenverdickt.be'.

Inkom gratis:
• gratis voor KBKW-leden
• 5 euro voor niet-leden (te betalen aan inkom)