Studieburo Mouton
Architectuurcafé

Donderdag 14.03.13 om 19h30
Biekorf Cultuurcafé
Naaldenstraat 4
8000 Brugge


Studieburo Mouton neemt als stabiliteitsbureau een specifieke plaats in binnen het Vlaamse architectuurlandschap. Het verzorgen van een stabiliteitsstudie voor een ontwerp gaat veel verder dan het louter berekenen van een gegeven situatie. Het bureau wordt reeds in de prille ontwerpfase betrokken bij het ontwerpproces van de architect. Het wil in de eerste plaats stabiliteitsstudies afleveren waarbij een wisselwerking met de architect tot stand kan komen die versterkend werkt voor het ontwerp. Samen met de ontwerpers wordt getracht de structuur inherent te laten deelnemen aan het ontwerpproces.
Het is een intense samenwerking tussen architect en ingenieur, waarbij architectuur en structuur elkaar versterken maar ook uitdagen: het is samen ontwerpen. In dit ontwerpproces wordt bij Studieburo Mouton van artistiek beeld tot architectonisch detail mee-gedacht. De structuur en stabiliteit van een ontwerp worden niet gewoon berekend maar ontworpen. Deze manier van werken gaat in tegen de heersende opvatting dat de stabiliteitsstudie een aparte fase is naast het architectuurontwerp.
Architectuur en structuur zijn geen aparte entiteiten, maar vinden net een krachtige uiting in hun consolidatie als partners. Bij een goed inspelen van architect en ingenieur op elkaar vormt de stabiliteit en structuur van een ontwerp een natuurlijk geheel met de architectuur.   

Op donderdag 14 maart 2013 mag de KBKW Guy Mouton van studieburo Mouton ontvangen op zijn tweede Architectuurcafé te Brugge.  De eerste editie was een groot succes: ondanks het slechte weer zakten vele architecten af naar Kortrijk voor de lezing gegeven door Graux & Baeyens Architecten. 
Graag willen wij verder gaan op dit elan en net zoals op de eerste editie zorgt de KBKW nadien voor een aangenaam kader waarin er nagepraat kan worden onder collega's met een hapje en een drankje.   

Meer info en referentieprojecten van Studieburo Mouton vindt u hier:
www.studieburomouton.be  

Iedereen wordt vriendelijk verwelkomd om 19u30 te Brugge.

Tot dan!

Inkom:
• gratis voor KBKW-leden
• 5 euro voor niet-leden (te betalen aan inkom)