evr-architecten
evr-architecten

donderdag 06.11.14 om 19h30
'The Level' Howest
Botenkopersstraat 2

8500 Kortrijk

Halfweg de maand Oktober… hoog tijd dus om bouwaanvragen nog snel af te werken, aanbestedingen uit te sturen en lopende werven wind- en waterdicht te krijgen. Het nieuwe jaar staat voor de deur en we moeten voorbereid zijn, voorbereid op onder andere nieuwe en aangepaste regelgeving met betrekking tot het milieu en de energieprestaties. U zucht waarschijnlijk en krabt even in uw haar… daarom willen wij u ons laatste architectuurcafé van dit jaar vooral niet onthouden:

evr-Architecten, een gevestigd architectenbureau uit Gent, omschrijft zichzelf als een 'ontwerpteam voor duurzame architectuur en stedenbouw. evr-Architecten benadert duurzaamheid altijd vanuit een brede visie: startend bij het projectproces zelf, over correcte inplanting, beheerste mobiliteit, minimum- energie en watergebruik, verantwoord materiaalgebruik, maximale flexibiliteit en toegankelijkheid, tot en met het anticiperen op een later minimaal beheer.  Voor evr-Architecten is duurzaamheid allesbehalve beperkend, maar net een bron van inspiratie en zingeving.'

Op donderdag 6 november komt Luc Eeckhout, vennoot en mede-oprichter van evr-Architecten en evr-Research, docent aan de KUL-Luca (Gent en Brussel) faculteit Architectuur, in een lezing genaamd "IMPACT" deze brede visie toelichten met als centraal vraagstuk: 'Onze manier van wonen, werken, bouwen is niet zonder impact. Elk nieuw gebouw eist veel van onze stad, land of finaal van onze planeet. Is dit volhoudbaar naar de toekomst toe of moeten we radicaal kiezen voor projecten met een positieve impact?'

Dit architectuurcafe start om 19u30. Nadien wordt er de mogelijkheid geboden om bij een hapje en een drankje nog wat na te praten. Naar gewoonte ontvangen wij u graag op een unieke locatie. Deze editie gaat door in 'the level', het nieuwe gebouw van de opleiding Digital arts and entertainment (DAE) in de Botenkopersstraat 2 te Kortrijk. Dit gebouw, het nieuwe baken van Howest in Kortrijk, straalt de volledige beeldwaarde van de opleiding uit: de ruwe materialen, de niveauverschillen, het overzicht op de ruimte, de mystieke lichtinval via het atrium ... zorgen ervoor dat u het gevoel krijgt zelf te figureren in één of ander shooter-game.

Op vraag van de spreker hebben wij een locatie gezocht vlakbij het trein- en busstation. Mogen wij u dan ook vriendelijk vragen, indien u tot die mogelijkheid beschikt, de voorkeur te geven aan het openbaar vervoer om deze locatie te bereiken. Voor zij die niet in de mogelijkheid zijn om beroep te doen op het openbaar vervoer is er parkeergelegenheid in de buurt.


Inkom gratis:
• gratis voor KBKW-leden
• 8 euro voor niet-leden (te betalen aan inkom)
> inschrijven